İç mimarlıkta: biçim + yapı - Stone, Sally; Brooker, Graeme (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2012)
İç Mimarlık Temelleri Dizisi, iç mimarlığa ve iç mimarlığın altında yatan fikirlere temel bir giriş sağlar. Kitap içerisinde temel teorileri desteklemek üzere modern çalışmalardan ayrıntılı incelemeler kullanılmıştır. Böylelikle, elinizdeki kitap tüm iç mimarlık ve tasarım öğrencilerine ve konuya genel bir ilgisi olan okuyuculara değerli bir kaynak sunar. Serinin ilk kitabı olan Yapı + Biçim, mevcut bina ve yeni yapılacak ekler arasındaki ilişkinin kurulmasından mekânın içinde yer alacak önemli tasarım öğelerinin konumlandırılmasına kadar iç mekân tasarımı ve yeniden kullanımıyla ilgili temel düşünceleri gözden geçiriyor. Kitap, yeni bir ekin tasarımının yapımında kullanılmak üzere mevcut binanın anlaşılmasına ve ondan faydalanılmasına yönelik bir analiz yöntemi önermektedir. İç Mimarlık Temelleri Dizisi aynı zamanda Biçim + Yapı, Doku +Malzeme, Eşya + Aksesuar ve İç Mekânın Çizimi ve Sunumu gibi kitapları da içermektedir. Öne Çıkan Başlıklar: Tasarım süreci, Mevcut yapı, Mekân organizasyonu, Duyarlı iç mekânlar, Özerk iç mekânlar , Mekân Organizasyonunun Bileşenleri Yer Alan Çalışmalar: Carlo Scarpa (Castelvecchio Müzesi, İtalya), Herzog & de Meuron (Kuppersmuhle Müzesi, Almanya) Sverre Fehn (The Archbishopric Müzesi, Norveç) , Klaus Block (Marienkirche ve Kütüphane, Muncheberg, Almanya), Multiplicity (Glenlyon Kilisesi, Victoria, Avustralya), Mecanno (St Mary of the Angles Şapeli, Roterdam, Hollanda), Diller + Scofidio (Moma, New York, A.B.D.), Lazzarini Pickering Studio (Fendi Mağazası, Paris, Fransa), Bouroullec Brothers (Issey Miyake için APOC, Pairs, Fransa), William Russell (Alexander McQueen, New York, A.B.D.), EMBT (Santa Caterina Pazarı, Barselona, İspanya) Sigrud Lewerentz (Yeniden Diriliş Şapeli, Stokholm, İsveç)
1
Keywords: İç mimarlık; Interior architecture