Mimarlıkta sunum teknikleri - Farrelly, Lorraine (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2012)
Mimarlık Temelleri dizisi, görsel sanatlar öğrencilerinin mimarlık disiplininde yer alan temel konuları hem teorik hem de pratik olarak keşfetmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Öğrenci ve profesyonellerin mimari tasarım deneyimlerini ilham verici görseller ve açıklayıcı diyagramlarla inceleyerek konuyu etraflıca ele almaktadır. Mimarlıkta Sunum Teknikleri, hem ikiboyutlu hem de ücboyutlu sunum yöntemlerini gözden geçirirken kullanılabilecek malzemelere de değiniyor. Tanınmış uluslar arası mimar ve tasarımcıların işlerinin yanı sıra deneysel öğrenci çalışmalarını da kullanan kitap geniş bir yelpazeden seçilen örneklere ilişkin olasılıklara ve açıklamalara yer veriyor. Kitap öğrencilere ve mimarlıkla profesyonel olarak uğraşan kişilere çizim teknikleri ve grafik iletişimle ilgili erişilmesi kolay bir kaynak biçiminde hazırlandı. Öne Çıkan Başlıklar: Kavramsal Eskizler , Analitik Eskizler, Gözlem Eskizleri, Ölçüm, Ölçek, Planlar, Kesitler, Görünüşler, Perspektif, Aksonometrik Çizimler, İzometrik çizimler, Fotomontaj, Kolaj, Modelleme, CAD yazılımı, Grafik ve Sözlü Sunumlar, Görsel Senaryolar, Portfolyolar Katkıda Bulunanlar: 6a architects , Alsop Architects, Architecture Plb, Block architecture, CJ Lim / Studio 8, Design Engine, Dixon Jones, dRMM, Format Milton, Hyde + Hyde, Jakob + MacFarlane, John Pardey Architects, David Mathias, Morphosis, Piercy Conner Architects, Pierre d'Avoine Architects, Witherford Watson Mann S333 Architecture + Urbanism Ltd, Steven Holl Architects
1
Keywords: Mimarlıkta sunum teknikleri; Presentation techniques in architecture