Yapım + malzeme - Farrelly, Lorraine (Literatür Yayıncılık, 2012)
Mimarlık Temelleri dizisinin bu ikinci kitabı taş, tuğla, beton, ahşap, çelik, cam ve kompozit malzeme gibi yapı malzemelerinin kökenlerini, bağlamlarını ve uygulama yöntemlerini ele alıyor. Yapım + Malzeme aynı zamanda sürdürülebilirlik ve yenileme konularına özel bir önem vererek mimarlıkta yapım ve malzemenin geleceğini de ele alıyor. Ele alınan malzemeleri yoğun olarak kullanan, yapıtları söz konusu malzemenin uygulama ilkeleriyle karakterize olan klasik ve çağdaş mimarlardan örneklerle desteklenen Yapım + Malzeme hem öğrenciler hem de profesyonel mimarlar için aynı ölçüde paha biçilmez bir kaynak oluşturuyor. Mimari tasarım ve malzeme uygulamalarıyla ilgilenen herkesin bilgiye ulaşmasını sağlıyor. Öne çıkan başlıklar: Kökenler ve kronoloji, Kültürel bağlam, Maddi bağlam, Uygulamalar, Temel açıklamalar, Yenilik, Sürdürülebilirlik, Gelecek, Malzeme örnekleri... Katkıda bulunanlar:Berthold Lubetkin, Charles ve Ray Eames, Daniel Libeskind, De Rijke Marsh Morgan (dRMM), Eric Parry Architects, Fosters + Partners, Frank Gehry, Glen Howells Architects Grimshaw Architects, Patrick Blanc, Schultes Frank Architekten, Sean Godsell Architects, Stanton Williams, Studio KAP, Wiel Arets Architects, Woolf Architects, Zaha Hadid Architects Mimarlık Temelleri dizisinin diğer kitapları Mimarlığın Temelleri, Sunum Teknikleri ve Mimari Tasarım' dı