Moda tasarımında koleksiyon geliştirme - Renfrew, Colin (Literatür Yayıncılık, 2014)
Literatür Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin dördüncü kitabı olan Koleksiyon Geliştirme, bütün tasarımcıların, bir koleksiyon geliştirirken geçtiği safhalardan (araştırma, tasarım, geliştirme, düzenleme ve sunum) birine rehberlik etmek için kaleme alınmıştır. "Koleksiyon nedir?" sorusuyla başlayan Koleksiyon Geliştirme, moda koleksiyonlarının pazar seviyesi, ürün tipleri, sezon, müşteri ve perakende satışını inceler ve ilk tasarım fikirlerinden teşhir ve satışa dek tüm tasarım sürecini izler. Bu kitap, gelişim sürecine genel bir bakış, tasarımcılar tarafından kullanılan ortak temalar, haute couture'den ana alışveriş caddesi modasına farklı pazar seviyeleri, uzmanlık gerektiren koleksiyonlar ve öğrenci koleksiyonu tasarlamadaki yaklaşımları da içine alan, moda öğrencisinin bilmesi gereken her şeyi kapsar. Son bölümde bir öğrenci olarak size odaklanılarak mezuniyet koleksiyonunuzu tasarlamanız için yol gösterici ilkeler ve ipuçları verilmiştir. Her bir bölüm, moda endüstrisinin tüm alanlarından tasarımcılarla koleksiyon gelişimi üzerine tecrübelerini anlattıkları röportajlarla desteklenmiştir. Bu özel röportajlar illüstrasyon ve arşiv imgelerini de içermektedir. Kitap, arşiv kaynaklarının yanı sıra uluslararası koleksiyonların defile ve kulis imgeleriyle de zenginleştirilmiştir.