Moda tasarımında moda çizimi - Hopkins, John. (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2013)
Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin beşinci kitabı olan Moda Çizimi, temel konuların her birine dair teorik ve uygulamalı açıklamalarla, görsel sanatlar öğrencilerinin ihtiyacını karşılamak üzere tasarlanmıştır. Başarılı bir moda tasarımcısı olmak için çizim becerilerinizi geliştirmeniz gerekir, ancak moda sektöründe herhangi bir kariyer için de moda çizim tekniklerinin temel ilkelerine dair bilgi sahibi olmak önemlidir. Jean-Charles de Castelbajec'in de söylediği gibi "Çizim, ilham ve ifade arasındaki sihirli bağlantıdır." Bu kitap, moda çizimi tarihi, teorisi ve uygulaması üzerine bir rehberdir. Çok geniş bir yelpazede geleneksel çizimden çağdaş dijital çizime kadar stiller ve malzemeleri tanıtmaktadır. Moda Çizimi'nin odaklandığı nokta, farklı çizim tekniklerini ve yaklaşımlarını imgelerle el ele ilerleyen bir metinle ortaya çıkarmaktır. Kitabın ilk kısmı iyi bir moda çizimim temel ilkelerine ve figürün anatomisinin anlaşılmasına ayrılmıştır. İkinci bölümdeyse çizimin iyileştirilmesi, renk uygulamaları, karışık teknik uygulamalara ayrılmıştır. En son bölümde moda çizimleri, sunum biçimleri ve moda portfolyoları açıklanmıştır. Öğrenciler ve profesyonellerin çalışmalarından örneklerle dolu olan bu kitap, net grafikler ve ilham verici imgelerle zenginleştirilerek, her bir konuya dair temel bir araştırma sunuyor. Yetenekli tasarımcılar ve illüstratörlerin çalışma ve röportajlarıyla zenginleştirilmiş Moda Çizimi, sizi hem bilgilendirecek hem de size ilham verecektir
1
Keywords: Moda tasarımı; Fashion design