Moda tasarımında giysi teknikleri - Fischer, Anette (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2018)
Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin üçüncü kitabı olan Moda Tasarımında Giysi Teknikleri, okuyucuya, kalıp hazırlamak ve prova mankeni üzerinde drapaj yapmaktan, dikiş teknikleri ve tuhafiyeye kadar, giysi meydana getirmenin en önemli aşamaları boyunca rehberlik ediyor. Giysiyi meydana getirme, moda tasarımının temelidir. İki boyutlu bir çizimi üç boyutlu bir kıyafete dönüştürmek büyük bir beceri ve tutku gerektirir. Bu kitap, süreç boyunca size yol göstererek, başarılı olmanız için gereken teorik bilgileri, pratik yöntemleri ve teknikleri öğretecektir. Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin kitapları görsel sanatlar öğrencilerine moda tasarımı disiplini içerisinde, her bir temel konuyu teorik ve pratik olarak inceleme imkânı verecek şekilde tasarlanmıştır. Bu kitaplar öğrenciler ve profesyonellerden verilen örneklerle toparlanan ve anlaşılır diyagramların yanı sıra ilham veren görsellerle anlatılan konular üstüne, temel birer inceleme niteliğindedir.
1
Keywords: Fashion design; Moda tasarımı