Film dili - Edgar, Robert (Literatür Yayıncılık, 2012)
Film Yapımı Temelleri: Film Dili, filmlerin seyircilerine anlam iletmekte kullandıkları yöntemleri incelemektedir. Anlattıkları hikâyeler, kullandıkları gösterge sistemleri, seyircilerin filmi konumlandırmalarına yarayacak açıklayıcı bağlamlar ve sinemasal görüntüye katkı sağlayan bir dizi estetik öğeyi de işin içine katarak, filmlerin nasıl iletişim kurduğunu anlamanıza yardımcı olacak. Her bölümün sonunda, önemli kavramların belirli bir film ya da sahne üzerinden tartışılarak bağlamında incelendiği vaka çalışmaları bulunmaktadır. Kitabın sonunda yer alan "Çalışma Etiği" bölümü sayesinde sadece film yapımının teknik konularını değil, aynı zamanda öğrenci ve profesyonellerin değerler üzerine düşünmesi de amaçlanmaktadır. Film Dili'nde ele alınan başlıca konular arasında göstergebilim, metin, yapı kuramları, estetik, ideoloji, montaj, devamlılık kurgusu, gerçekçilik, mizansen vb yer almaktadır. Film Yapımı Temelleri: Film Dili, karmaşık fikirleri basit ve anlaşılır bir biçimde anlatarak sizlere çözümlemelerinizde ya da film yapım sürecinizde bu fikirleri uygulama imkânı sağlayacaktır. Film Yapımı Temelleri dizisinde yer alan Senaryo Yazımı, Kurmaca Yönetmenliği, Yapım kitaplarından ilgi alanlarınıza yönelik, kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz.