Senaryo yazımı 2. Basım - Edgar, Robert (Literatür Yayıncılık, 2012)
Film Yapımı Temelleri: Senaryo Yazımı temel senaryo yazım sürecini senaryonun ana parçalarını, diyalog, taslaklar ve düzeltim aşamalarını bölümler halinde inceledikten sonra Mark Herman gibi tanınmış ve Alisha McMahon, Thomas Gladstone gibi genç ve yetenekli senaryo yazarları ile senaryoları üzerine yapılmış röportajları okuyuculara sunuyor. Kitabın sonunda, bölümler boyunca ilk aşamasından son haline kadar anlatılan uygulamaların üzerinde gösterildiği İyi Bir Fincan Çay aldı senaryonun bütün taslakları bulunuyor. Kitap, sanatsal anlamda değeri olabilecek bir kısa film senaryosu temellerinin hem sinema bölümü öğrencilerine hem de meraklı amatörlere nasıl öğretilebileceğine odaklanıyor. Yazarlar için senaryo, teori ve pratiğin oluşturduğu bir diyalog. Senaryo Yazımı eğlenceli anlatım biçimi ile yaratıcılık kadar disiplin; coşku kadar dikkat; yenilik kadar tecrübe gerektiren senaryo sürecinde yazarların karşılaşacakları birçok durum ve sorun için çeşitli önerilerde de bulunuyor. Film Yapımı Temelleri: Senaryo Yazımı'nın hitap ettiği kişiler sadece müstakbel senaryo yazarları ve öğrenciler değil; kitap bir taraftan da bir senaryoyu pazarlamak isteyenleri de ilgilendiriyor. Film Yapımı Temelleri dizisinde yer alan Film Dili, Kurmaca Yönetmenliği, Yapım kitaplarından ilgi alanlarınıza yönelik, kapsamlı bilgiler edinebilirsiniz. Kitabın bölümleri; * Senaryo nedir? , * Fikir/Tretman/Sunum, * Birinci Taslak , * İkinci Taslak, * Senaryo Editörlüğü, * Senaryo Yazarları: Röportajlar, * Sözlük, *İyi Bir Fincan Çay: Tüm Taslaklar Öne Çıkan Başlıklar; Senaryo Türleri, Sıkı Çalışmak, Fikir Bulmak, Hikâye Anlatımı Kuramları, Spotlar, Tretman, Sekansiyel, Sunum, Karakter, Bir Dünya Yaratmak, Mizansen, Aksiyon, Ton ve Tür, Diyalog, Eleştiri ve Görüş Alma