Grafik tasarımda format - Harris, Paul.; Ambrose, Gavin (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2016)
Grafik Tasarım Temelleri Dizisi'nin üçüncü kitabı olan Format, anlaşılır şemaları ve ilham verici görselleriyle teorik ve pratik bir inceleme sunmaktadır. Format, geleneksel kitap formatlarından dergilere, afişlere ve gelişmekte olan yeni medya teknolojilerine kadar, bugün tasarımcıların ulaşabileceği çeşitli formatları inceliyor. Format, tasarım pratiğinde çok önemlidir, çünkü kullanıcıyla iletişim kurmanın fiziksel noktası olduğu için tasarımın başarılı basılmasını, dijital bilginin algılanış şeklini etkiler. Bu kitapta, yazarlar Gavin Ambrose ve Paul Harris formatı ve sunum alanını yaratıcı bir bakış açısıyla belirlemenin ne kadar dramatik sonuçlar yaratabileceğini gözler önüne seriyorlar. Çağdaş tasarım pratiğinden, okura yardımcı olacak uluslararası incelemeler ve zengin görsellere sahip kitap, tasarım ve görsel iletişimde sık sık yetersiz kullanılan format için bir rehber niteliği taşıyor. İçindekiler; Amaç ve anlatı, Basılı ortam, Yapı, Kimlik ve markalaşma, Şekil ve biçim, Yeni medya Öne çıkan başlıklar; Kitap formatları, Akordeon katlama, Özel bıçaklı kesim, Sert kapaklı cilt, Film, Yatay ve dikey katlamalı ekler, Büyük afişler, Çoklu kâğıt kullanımı, Büyük boy dergiler, Perfore, Afiş-şömiz, Baskı teknikleri, Tomarlama, Ciltleme türleri, Katlama biçimleri, İnternet siteleri ve taşınabilirler Katkıda bulunanlar; Andy Vella, Cartlidge Levene, Frost Design, Hat-trick, KesselsKramer, Lavernia & Cienfuegos Diseño, MadeThought, Mercy, Morse Studio, North, Pentagram, Planning Unit, Propaganda, Research Studios, Rose Design, Sagmeister Inc., SEA Design, Studio Output, Tank Magazine, The Collective, The Design Shop, The Kitchen, Toko, True North, why not associates, Z3 Design Studio
1
Keywords: Grafik tasarımı; Graphic design