Görsel grafk tasarım sözlüğü - Harris, Paul.; Ambrose, Gavin (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2010)
Bu kitap grafik tasarımda sıklıkla kullanılan pek çok terimi içeren bir rehberdir. Açık Cilt'ten Zamanın Ruhu'na, Bauhaus'tan Psikadelik'e uzanan içeriğiyle grafik tasarımla ilgilenen herkes için benzersiz bir kaynak olacaktır. Okuyucuya grafik tasarım terminolojisiyle ilgili gelişkin bir kavrayış sunmak için her bir terim açıklanmış ve uygun bağlamına yerleştirilmiştir. 250'den fazla sık kullanılan grafik tasarım terimi biçimlendirilmiş ve resimlenmiştir. Asimetri, Hiyerarşi ve Tire gibi pratik terimlerden, Sürrealizm, Noktacılık ve Postmodernizm gibi akım ve üsluplara; Bitmap ve Sokak Dili gibi modern terminoloji ve kavramlardan, hala kullanılmakta olan pek çok geleneksel terim yer almaktadır
1
Keywords: Grafik tasarım; Graphic design