Görsel tipograf sözlüğü - Harris, Paul (Literatür Yayıncılık, 2012)
Bu kitap Tipografide en sık kullanılan pek çok terimi içeren bir rehberdir. Aksan'dan X-yüksekliği'ne Tepe Noktası'ndan Kelime Şekli'ne uzanan içeriğiyle, tipografiyle ve grafik tasarımla ilgilenen herkes için benzersiz kaynak olacaktır. Okuyucuya tipografi terminolojisiyle ilgili gelişkin bir kavrayış sunmak için her bir terim açıklanmış ve uygun bağlamına yerleştirilmiştir. Her terimin İngilizce karşılıkları da verilen sözlükte 250'den fazla sık kullanılan tipografi terimi seçilmiş, biçimlendirilmiş ve resimlenmiştir. Ayraçlar, Boşluk Ayarlaması ve Satır Bitimleri gibi pratik terimlerden, Bauhaus, De Stijl ve Postmodernizm gibi akım ve stillere kadar, kitapta hem modern terminolojiye hem de hâlâ kullanımda olan geleneksel terimlere yer verilmiştir