Yaratıcı fotoğrafçılıkta bağlam ve anlatı - Short, Maria (Ankara: Literatür Yayıncılık, 2015)
Yaratıcı Fotoğrafçılık Temelleri Dizisi'nin ikinci kitabı olan Bağlam ve Anlatı, fotoğrafla anlamlı imgeler yaratırken hikâye anlatıcılığının kullanımını tanıtmaktadır. Kitap, fotoğrafın dili, sözü ve sesi üzerine yazılmış, kolay anlaşılır bir rehberdir. Bağlam ve Anlatı, doğru ve ilham verici teknikleri ve yöntemleri, kendi fotoğraflarınıza uygulamanıza yardım edecek izleği ve ipuçlarını, başarılı bir şekilde sunuyor. Fotoğraf, izleyici, konu, anlatı, göstergeler, semboller ve metin konularının ekseninde gelişen kitabın ilk üç bölümü fotoğrafçı, konu ve izleyici arasındaki üçgeni inceliyor. Son üç bölümde ise görsel dilin bağlamsal ve anlatısal özellikleri ele alınıyor. Bağlam ve Anlatı size, özgün ve etkili fotoğraflarda bağlamın önemini; öğrenciler ve öğretmenlerin konuları incelemek için kullanabilecekleri vaka incelemelerini; profesyonel, amatör ve öğrenci fotoğraflarından çok geniş bir seçkiyi birden sunuyor. İçindekiler; Fotoğraf, Konu, İzleyiciler, Anlatı, İşaret ve semboller, Metin Öne çıkan başlıklar; İzleyici kitlesi ve amaç, Konu seçimi, Konsept, Bilmeceler ve gerçekler, Amaç ve tercüme, Seri fotoğraflar, Göstergeler ve semboller, Fotoğrafın işlevi, Proje özeti, İzleyicinin tepkisi, Tek bir imge, Metin kullanımı, Anlatı nedir? Katkıda bulunan fotoğrafçılar; Berenice Abbott, Betsie Genou, Britta Jaschinski, Eve Arnold, Gregory Crewdson, Henri Cartier-Bresson, Jem Southam, Jill Cole, Laura Pannack, Mary Power, Mehdi Vosoughnia, Michelle Sank, Newsha Tavakolian, Paul Fusco, Polly Braden, Richard Rowland, Robert Capa, Seba Kurtis, Simon Carruthers, Stuart Griffiths, Susan Derges, Susan Meiselas, Taryn Simon, Tina Barney, Tom Stoddart, Weegee
1
Keywords: Yaratıcı fotoğrafçılık; Creative photography