Yaratıcı fotoğrafçılıkta tasarım ilkeleri - Webb, Jeremy (Literatür Yayıncılık, 2016)
Yaratıcı Fotoğrafçılık Temelleri Dizisi'nin ilk kitabı olan Tasarım İlkeleri, okurları, fotoğraf yaratım sürecinde tasarım metodolojisinin kullanımıyla tanıştırıyor. Tasarım İlkeleri, fotoğrafa fazlasıyla doymuş bir çağda, tasarım bilincinin fotoğraflarınıza nasıl yeni bir boyut kazandırabileceğini gösteriyor. Çizgi, şekil, renk, alan, doku ve ışığın kullanımı gibi, karakteristik olarak tasarımla ilişkilendirilen bir dizi ilke konusunda rehberlik ediyor; bunların fotoğrafçılığa nasıl uygulanabileceğini gösteriyor. Tasarım İlkeleri, okurları, tarzları ve türleri ne olursa olsun fotoğrafçılıklarına dinamizm ve etki katabilecek, üzerine düşünülmüş bir yaklaşımla tanıştırıyor. İçindekiler; Temel tasarım kuramı, Tasarım öğeleri, İlk tasarım ilkeleri, Derinlik ve ölçek, Hareket ve akış, Vurgu ve duygu, Hepsini bir araya getirmek Öne çıkan başlıklar; Temel tasarım kuramı, Alanın kullanımı, Konumsal kararlar, Tasarım öğeleri, Çizgi, Şekil veya form, Alan, Doku, Işık, Renk, Desen, Ritim, Kontrast, Ölçek ve oran, Soyutlama, Hareket ve akış, Sınırlandırma, Vurgu ve his, Kavramsal zıtlık, Uyuşmazlık, Atmosfer ve his Katkıda bulunan fotoğrafçılar; Aleksandr Rodchenko, Angus Fraser, Angus McBean, Ansen Seale, Constantine Manos, Ernst Haas, Henri Cartier-Bresson, Libby Double-King, Martine Franck, Naoya Hatakeyama, Olivia Parker, Pascal Renoux, Steve Hart