Moda tasarımında araştırma ve tasarım - Seivewright, Simon (Literatür Yayıncılık, 2013)
Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin ilk kitabı olan Araştırma ve Tasarım, Moda Tasarımı dalındaki temel başlıklarla ilgili kuramlara ve uygulamalara yönelik bir keşif sunuyor. Araştırma, tasarım içeren her türlü proje için temel bir süreçtir. Araştırma ve Tasarım' da araştırmanın ne olduğu, neden çok önemli olduğu ve eskiz defterinizdeki konseptleri ile temaları geliştirirken esinlenmek için nereye bakmanız gerektiğinin önemi açıklanmaktadır. Araştırma ve Tasarım, araştırma sürecinde öğrendiklerinizi illüstrasyon yaparak, iletişim kurarak ve tasarım çalışmalarınızı sunarak nasıl en üst noktasına ulaştıracağınızı göstermektedir. Öğrenci ve profesyonellerin çalışmalarından örneklere yer verilen, illüstrasyonlar ve diyagramlarla konuların açıklandığı kitap konuyla ilgili nadir bir keşif alanı sunmaktadır. Uluslararası tasarımcılar ve moda endüstrisinde çalışan kişilerle yapılmış röportajlar anlatılanları ve gösterilenleri desteklemektedir. Araştırma ve Tasarım, hem öğrenciler hem de profesyoneller yol gösterici, pratik uygulamalarla araştırma ve tasarım sürecinde yaratıcı geliştirme yöntemlerine yer veriyor. Öne Çıkan Başlıklar; - Yönbilgi (Brief) Nedir?, - Araştırma Nedir?, - Kim İçin Tasarım Yapıyorsunuz?, - Bir Tema Seçmek, - Birincil ve İkincil Kaynakları Kullanmak, - Çizim Teknikleri, - Bitiştirme ve Yapısöküm, - Araştırmanın Analizi, - Drapajla Fotomontaj, - Tasarım Geliştirme Öğeleri, - Moda Pazarı Seviyeleri, - Düşüncelerini İletmek Katkıda Bulunanlar; - Endy Dagworthy, - David Downton, - Caryn Franklin, - Omar Kashoura, - Alexander Lamb, - Julien Macdonald, - Dr Noki, - Jenny Packham, - Alice Palmer, - Daniel Pollitt, - Richard Sorger