Moda tasarımında aksesuar tasarımı - Lau, John. (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2014)
Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin dokuzuncu kitabı olan Aksesuar Tasarımı, araştırmayla başlayan bütün bir tasarım ve yapım sürecini anlatıyor. Aksesuar Tasarımı, bölümlerinde bileşenler, konsept ve fikir, aletler, doğal ve sentetik malzemeler, geleneksel ve modern elde ve makinede kullanılan bitiş teknikleri, gözlük, eşarp, kemer, eldiven, çanta, ayakkabı, şapka ve takıları ele alınıyor. Her bölüm sonunda yer alan röportajlar, metin boyunca anlatılan ilkelerin gerçek hayatta nasıl yansıdığına ilişkin başarılı tasarımcıların düşüncelerine ve anılarına yer veriyor. Her röportaj şu soruyla bitiyor: Yeni bir tasarımcının öğrenmesi gereken en iyi tasarım teknikleri nelerdir? Takip edilebilecek öneriler vardır ama asla kurallar yoktur... Bir şapkanın doğru olup olmadığını kendi muhakemenizle anlarsınız... Ama en önemli şey şapkayı takan kişinin mutlu ve kendine güvenli hissetmesidir. Kendilerini aynada görünce gülümsüyorlar mı? Gözlerinde bir ışıltı görüyor musunuz? İşte o zaman doğru bir iş yaptığınızı anlarsınız. (Philip Treacy) Moda tasarımı bölümlerinde eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler kadar, tasarıma ilgi duyan herkesin yararlanabileceği aksesuar tasarımı konusunda çok önemli bir rehber. Okurken, kitaptan -ve bu büyüyen, heyecan verici ve etkileyici sektördeki kariyerinizden- keyif alın! İçindekiler; Aksesuarın anatomisi, Yaratıcı ürün geliştirme, Yapım teknikleri, Malzemeler, Bitişler, Küçük aksesuarlar Öne çıkan başlıklar; 2D örüntü yapımı teknikleri, 3D modelleme teknikleri, Çağdaş bitirme teknikleri, Yaratıcı ürün geliştirme, Çeşitlilik sağlama, Meslek aletleri, Bitirmeler, Fikir üretimi, Pazar seviyeleri, Malzemeler, Sunum teknikleri, Prototip, Küçük aksesuarlar, Tasarım süreci, Eğilim tahmini Katkıda bulunanlar; Bill Amberg, Arnoldo][Battois, Marloes ten Bhömer, Christina Brodie, Claire Goldsmith, Stephen Jones, Michelle Lowe-Holder, Georgina Martin, Beatrix Ong, Justin Smith, Philip Treacy, Scott Wilson
1
Keywords: Moda tasarımı; Fashion design