Yapı elemanı tasarımında malzeme - Toydemir, Nihat (Literatür Yayıncılık, 2000)
Bu kitapla, mimarlık öğrencilerine ve meslekte hizmet verenlere, yapı elemanı tasarımında karşılaşılan temel sorunlara ilişkin daha yoğun ve sistematik bilgi aktarmak amaçlanmaktadır. Yapı malzemelerinin özellikleri ve davranışları yapı elemanı tasarımını etkilediği gibi tüm mimari tasarımı da etkiler. Kitapta, bu yaklaşımla, yapısal tasarımı etkileyen tüm etmenler ayrıntılı bir şekilde ele alınmıştır.