Yapılarda su ve nem kontrolü - Seçkin, Nazire Papatya; Bülent Seçkin, Öznur; Seçkin, Yasin Çağatay (Ankara: Literatür Yayıncılık, 2017)
Nem yaşamın vazgeçilmezidir. Onsuz yaşam imkansızdır. Ancak, ne var ki nem; yapının iç mekânını istila ettiğinde, sürekli kaldığında, yayıldığında, yapı elemanlarına ve eşyalara zarar verdiğinde, insan sağlığını tehdit eden mantar oluşumunu tahrik, mantar ve çürüme zararlarını teşvik ettiğinde bir düşman olabilir. Nem, yapı zararlarının en mutat sebeplerinden biridir. Nemle ilgili sorunlar karmaşık ve yaygındır. Bu sorunların çözümü; yapı tekniği ve malzemelerinin veya elemanlarının çok iyi bilinmesini gerektirir. Bu kitap, yapı elemanlarının su ve nem kontrolü ile ilgilidir. Bu amaçla, çatıdan duvar ve temele, tavandan döşemeye yapının bütün kısımlarında nem yükselmesinin, nem emilmesinin, yoğuşmanın, sızıntı ve drenaj suyunun kontrolü; bu bağlamda yapı ve su yalıtım malzemeleri, su yalıtım malzemelerinin seçimi ve kullanım kuralları, su yalıtım uygulama örnekleri; keza yeşil çatı ve yeşil duvar ile yapı peyzajı ve su incelenmiştir. İçindekiler Giriş Gelişim Tarihi Drenaj Tarihi Su Yalıtım Tarihi Yeşil Çatı Tarihi Su ve Nem Nem Kaynakları Nem Yükselmesi Nem Emilmesi Yoğuşma Nem Oranı ve Nem Ölçümü Malzeme ve Nem Kâgir Malzemeler Metaller ve Diğer Malzemeler Ahşap Malzemeler Yalıtım ve Malzemeleri Su Yalıtımı Su Yalıtım Malzemeleri Yapı Elemanlarına Göre Su Yalıtım Malzemeleri Kullanımı Su Yalıtımı Uygulama Kuralları Su Yalıtımı Uygulama Örnekleri Isı Yalıtımı Ses Yalıtımı Yangın Yalıtımı Yapı Peyzaj ve Su Yeşil Çatılar Yeşil Duvarlar
1
Keywords: Yapı; Structure