Peyzaj mimarlığının temelleri - Waterman, Tim (Literatür Yayıncılık, 2012)
Peyzaj Mimarlığının Temelleri, bu geniş sahanın temel alanları ve fonksiyonlarına bir giriş niteliği taşır. İklim değişikliğinden sürdürülebilir toplumlara, peyzaj mimarlığı günümüzün en önemli meselelerinin ön planındadır. Peyzaj mimarlığının içindeki, peyzaj stratejisi ve kentsel tasarım gibi birçok uzmanlık alanı için bir kılavuz görevi görür. Bu kitap, mekanlar için tasarım yapma sürecini, tarihi emsalleri, gelişen felsefeler ve bir projenin konseptten, tasarıma, oradan gerçeğe nasıl dönüştüğüyle birlikte anlatır. Bu kitap kariyer seçimi yapmakta olan genç yetişkinler, temel dersleri almakta olan tasarım öğrencileri ve uluslar arası bir önem ve şöhret kazanmakta olan peyzaj mimarlığını daha iyi anlamayı arzulayan profesyoneller için değerli bir kaynak olacaktır.