Fotoğraf sanatında kompozisyon - Sütlüoğlu, Muzaffer (Literatür Yayıncılık, 2017)
Bir fotoğrafı kusursuz kılan niteliklerden en önemlisi kompozisyondur. Işık ve konu ne kadar iyi olursa olsun güçlü bir kompozisyondan yoksun olan fotoğraflar ne çekene ne de bakana keyif verir. Kompozisyonun da belli kuralları, öğeleri vardır. Güçlü bir fotoğraf potansiyeli gördüğünüzde ihtiyacınız olanları toplamalı, kusursuz bir kompozisyon yaratmalısınız. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Işığı kompozisyonunuzu mükemmel kılmak için nasıl kullanmanız gerekiyor? Elinizdeki malzemelerden hangilerini kompozisyonunuza dahil etmelisiniz? Diyafram ve enstantane seçiminde dikkat etmeniz gereken hususlar neler? Fotoğrafçılığın yanı sıra eğitmenlik de yapan Muzaffer Sütlüoğlu, Fotoğraf Sanatında Kompozisyon kitabında, bu sorulara cevap vermekle kalmıyor, deneyimlerinden ve araştırmalarından öğrendiklerini, fotoğrafa ilgi duyan herkesin anlayabileceği yalın bir dille anlatıyor