Grafik tasarımı değiştiren 100 fikir - Heller, Steven; Vienne, Veronique (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2016)
Bu değerli kitaptaki amacımız, çağdaş grafik tasarım sanatını ve hünerini üreten kritik kütleyi yaratan büyük fikirleri belirlemek, tanımlamak, tartışmak ve betimlemektir. Güncel grafik tasarımı kuramında en önemli düşünce üreticilerinden Steven Heller & Véronique Vienne'in yazdığı "Grafik Tasarımı Değiştiren 100 Fikir" grafik tasarım sanatını biçimlendiren, hem tasarımcıların hem de izleyicilerin bakış açısını katmanlaştıran 100 büyük fikri, sanat ve tasarım tarihindeki pek çok "izm"in kapsayıcı şemsiyesi altında ezilmeden görsel örneklerin yardımıyla detaylı bir şekilde açıklar. Grafik tasarım sanatı tarihi ve kuramını farklı bir perspektiften görmek isteyen herkes için; özellikle de tasarımcılar, akademisyenler ve öğrenciler için kaçırılmaması gereken bir kaynak olan bu kitap, alan literatürüne de çok değerli bir katkıdır. Grafik Tasarımı Değiştiren 100 Fikir, Tasarım ve sanatın her dalıyla ilgilenenlerin yanı sıra iletişim ve medya dünyasından herkesin büyük bir ilgiyle okuyacağı, bugün yaşanan olguların kökenlerini ve nedenlerini kavrayacağı eşsiz bir eser. Özenle yayına hazırlanan kitap, büyük boy ebatta kaliteli sanat kağıdına basılmış, renkli ve siyah-beyaz 300'den fazla fotoğraf ve resim içermektedir. İçindekiler: Giriş-Terimler Sözlüğü-Okuma Önerileri-Dizin-Fotoğraflarla katkıda bulunanlar
1
Keywords: Graphic design; Grafik tasarım