Sanatı değiştiren 100 fikir - Bird, Michael (Literatür Yayıncılık, 2019)
Sürekli fikirleri kateden bir nehre benzer sanat. Değişmez sanılan kuralları yine kendi yıkar, kendinden etkilenir, kendini değiştirir. Mağara duvarlarından, tahta panellere, tuvallere, sokağa, hatta internete varan bir yolculuktur. Sanatı Değiştiren 100 Fikir, insanlığın çağlara yayılan izini kronolojik sırayla sanat özelinde süren bir kitap. Tüm bilgileri içeren bir sandık değilse de birçok kapıya açılan bir koridor. Akılları anlaşılmaz kelimelerle bulandırmak yerine, sanat okuryazarlığı için bir başlangıç olmayı hedefliyor ve okurlarına günlük yaşamlarında görülecek taze ufuklar vaat ediyor. Büyüleyici bir kaynak olmasının yanı sıra sanat tarihine özlü bir bakış sağlıyor. Literatür Yayınları, mimarlık, fotoğraf, grafik tasarım ve sinemayı değiştiren 100 fikrin ardından Sanatı Değiştiren 100 Fikir kitabını okurla buluşturarak, bu harika seriye yeni bir halka ekliyor