Modayı Değiştiren 100 fikir - Worsley, Harriet (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2018)
Moda her zaman etrafında gelişen olaylarla etkileşim halinde olmuştur. Modaya yön veren her bir fikrin bir zincirin halkası olduğunu bilmek ve bu halkalardan birinin eksikliğiyle dahi kadın giyimin bugün aynı yerde olamayacağını belirtmek gerekir. Modayı Değiştiren 100 Fikir, tasarımcıların en etkili tasarımlarına yer vererek modanın zaman çizelgesinde konumlandırılan moda fikirlerini okuyucuya sunuyor. Kitapta 1900'lerden 2010'a kadın giyimindeki devrimsel değişimler, gerek bu değişimlerin arka planında yatanlara gerekse moda dünyası üzerindeki etkilerine değinilerek açıklanıyor. Kitap, tişörtlerin ilk başta erkek iç çamaşırı olması ya da kot pantolonlarda bulunan rivetlerin altına hücum dönemindeki işçi kıyafetlerini güçlendirmek için geliştirilmesi gibi bilgiler ışığında okuyucuyu günlük kıyafetlere daha bilgili bir gözle bakması için cesaretlendirmeyi hedefliyor
1
Keywords: Moda; Fashion