Sinemayı değiştiren 100 fikir - Parkinson, David (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2015)
İlham verici bu kitap, başlangıcından bu yana Sinema'yı şekillendiren en etkili fikirleri anlatıyor. Eğlenceli ve zekice hazırlanmış Sinemayı Değiştiren 100 Fikir, büyüleyici bir kaynak olmasının yanı sıra sinemanın tarihine özlü bir bakış sağlıyor. Sinemayı Değiştiren 100 Fikir, sinemanın gelişimini kronolojik sırayla gösteriyor; fikirleri, yenilikçi kavramları, çekim tekniklerini, ekolleri, oyunculuk biçimlerini vb. ele alıyor. Gişe rekoru kıran filmlerden sanat filmlerine, sessiz sinemanın başyapıtlarından bilgisayar efektleriyle donanmış son dönem medyatik yapıtlara uzanan "yedinci sanat" serüvenini içeriyor. Sinemayı Değiştiren 100 Fikir, Hollywood'u dünya sinemasının üzerindeki hegemonyasının kilometre taşlarıyla tartışırken, "Alman Dışavurumculuğu", "Auteur Kuramı" ve "Üçüncü Sinema" gibi farklı konuları da kapsamlıca ortaya koyuyor. Özenle basıma hazırlanan Sinemayı Değiştiren 100 Fikir, Büyük boy ebadıyla kaliteli sanat kağıdına basılmış renkli ve siyah beyaz çok sayıda resim ve fotoğraf içermektedir
1
Keywords: Cinema; Sinema