Yaratıcı fotoğrafçılığın temelleri - Prakel, David (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2011)
Yaratıcı Fotoğrafçılığın Temelleri, uygulamalı yaratıcı fotoğrafçılığın heyecan verici dünyasına kapsamlı bir giriş sunuyor. Kitabın yapısı okuyucuyu fotoğrafçılığın teorik temellerinden yola çıkarak her zaman teknik yönlerin anlamlı bir biçimde nasıl kullanacağını açıklamak suretiyle - bir brief'in profesyonel ve pratik açıdan tamamlanmasına kadar götürüyor. Kitap sadece kendini ifade amacıyla yaratılan fotoğraflarla değil; kullanılmak üzere yaratılan fotoğrafla da ilgileniyor. Yaratıcı fotoğrafçılığın Temelleri, yaratıcı görüntü endüstrilerindeki profesyonel işlere eşsiz bir bakış sunuyor. Endüstride iş arayan; objektife dayalı görsel sanatlar bölümleri veya diğer eğitim programlarında okuyan, eğitmenlik yapanlar için ideal bir başlangıç kitabı. Farklı yollarla bu endüstriye girenler de bu kitabın faydalı bilgilerle dolu olduğunu görecekler.
1
Keywords: Creative photography; Yaratıcı fotoğrafçılık