Rönesanstan günümüze resim sanatının öyküsü - Krausse, Anna. (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2015)
Resim Sanatının Öyküsü, Rönesans'tan günümüze resim sanatının geçirdiği evreleri ve akımları dönemin sosyal, kültürel ve ideolojik bağlamıyla birlikte ele alarak derli toplu ve kusursuz bir bilgi kaynağı olarak hazırlandı. Okuyucularına resim sanatı tarihinin en önemli kültürel ve tarihi olayları hakkında özetlenmiş ve sağlam yapılandırılmış bir genel bakış sunuyor. Anlatıma uygun olarak seçilmiş 150 resim öğrenmeyi gerçek bir zevke dönüştürüyor. Zaman çizelgeleri ve bellibaşlı sanatçılar için ayrılan özel bölümlerle metinler destekeleniyor. Ayrıca resim sanatına ait 178 kavramdan oluşan bir sözlük ve önemli 186 sanatçı hakkında kısa bilgilerden oluşan bir dizin kitabın içinde yer alıyor. Kısacası, resim sanatı hakkında söylenebilecek her şeyi bu kitapta bulacaksınız.
1
Keywords: Pictorial art; Resim sanatı