Mimarlığın temelleri - Farrelly, Lorraine (Ankara: Literatür Yayıncılık, 2011)
Mimarlığın Temelleri mimarlık ile ilgili temel ilke ve kavramlar, grafik teknikler ve mekansal uygulama ve deneyimler ve ilgili giriş niteliğinde kaynak arayanlar için bir referans kitabıdır. Bu kitap mimari tasarım süreçlerini ele almakta ve yer, bağlam ve tarih dikkate alınarak fikirlerin nasıl yapılara dönüştüğünü açıklamaktadır. Altı bölümden oluşan Mimarlığın Temelleri, yer, mimarlık tarihi, malzemeler ve uygulama, sunum teknikleri ve çağdaş kavramlar üzerinde durmaktadır.
1
Keywords: Mimarlık; Architecture