Yaratıcı reklamcılığın temelleri - Burtenshaw, Ken.; Barfoot, Caroline; Mahon, Nik. (İstanbul: Literatür Yayıncılık, 2014)
Yaratıcı Reklamcılığın Temelleri adlı kitap, yaratıcı reklamcılığın temel kavramlarına bir giriş sunar. Kitap, sizi adım adım yaratıcı sürecin içinden geçirip dünyanın en önemli reklam kampanyalarından bazılarının nasıl oluşturulduğunu anlatacaktır. Yaratıcı Reklamcılığın Temelleri modern nitelikteki "tam hizmet reklam ajansının" nasıl işlediğini inceleyecektir. Yaratıcı ajanslar, günümüzde yaratıcılık bakımından üstün, ödüllü dijital reklam kampanyaları oluşturmak amacıyla "zenginleştirilmiş medyanın" (grafik, ses, video ve animasyon teknolojileri) sağladığı avantajlardan yararlanmaktadır. Elinizdeki kitapta 90'ın üzerinde çağdaş reklam kampanyası görüntüleriyle beraber verilmiş ve açıklanmıştır. Bu sayede açıklanan terminoloji ve kuramlar çağdaş reklamcılığın en önemli özeliklerinden biri olan görsellikle bir arada incelenmiştir. Kitabın sanat yönetimi, kampanya görüntüsünü oluşturmak ve tipografi konularını da ele alışı bütünlüğü sağlar ve kitabın bu noktadaki gücünü arttırır. Yaratıcı Reklamcılığın Temelleri, öğrenciler kadar profesyonellerin de okumaktan büyük zevk alacağı ve faydalanacağı, önemli bir rehber.
1
Keywords: Yaratıcı reklamcılık; Creative advertising