Gözün ve kulağın düğünleri - Karaesmen, Erhan (Literatür Yayıncılık, 2010)
Erhan Karaesmen, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) çıkışlı bir mühendis ve Paris-Sorbonne doktoralı bir tatbiki bilim insanıdır. Ulusal ve uluslararası ölçekte eğitim ve araştırma etkinlikleriyle teknik danışmanlık işlerinde uzun yıllar görev yüklenmiştir. Müsteşarlık düzeyinde bir kamu üst yöneticiliği deneyimine de sahiptir. Çok genç yaşlardan bu yana edebiyat merakıyla başlayıp müzik ve plastik sanatlar alanlarına yayılmış sanat - kültür bağlantılarının içinde olma şansını bulmuştur. Yurt içinde ve yurt dışında plastik-görsel sanat alanlarında ve müzik çevrelerinde pek çok sanatçı ile yakın dostluk geliştirme fırsatını bulmuştur. Uluslararası bazı önemli sanat etkinliklerinin aktif izleyicisi ve bazen de düzenleyicisi olarak etkinlik gösterebilme şansına da sahip olabilmiştir. Çok uzun yıllardan beri önce yabancı dillerde başlayıp sonra yoğun bir şekilde Türkçemizde devam eden sanatsal ve kültürel yayına sahiptir. Bu çerçevede çeşitli hizmet ve takdir ödülleri kazanmış bulunup en son "TÜYAP 2009 Sanat Eleştirmenliği Hizmet Ödülü" de kendisine verilmiştir.