Notadan uygulamaya braok müzikte performans analizi - Oyan, Selin (Müzik Eğitimi Yayınları, 2020)
İyi bir performans sanatçısı ya da başka bir deyişle iyi bir yorumcu, notasyona yönelik katı bir sadakatin ötesinde, müzisyenliğe yaraşır bir performansın unsurlarını oluşturan ritmik alterasyon, ifadeli cümleleme, dinamikler ve aksan kullanımının yaratacağı ayrıcalığa, kaçınılmaz olarak gereksinim duyar. Peki böyle bir icraya nasıl ulaşılır? Bu kitapta bestecinin yaratımına mümkün olduğunca yakın olmanın yanında, ortaya çıkacak müziğin bütününde yine de performansçının kendi yorum becerilerini işlemesinin beklendiği geniş bir alan söz konusudur. Başlıca konu başlıkları arasında Barok dönem müziğine genel bakış, Barok müzı̇kte cümleler, ı̇fade, tempo, süslemeler, dınamıkler, artikülasyon ve performans analizleri yer almaktadır