Peyzaj tasarımında konseptten forma - Fasla, Grant W. Reid. (İstanbul : Literatür Yayıncılık, 2020)
Ülkemizde son yıllarda önem kazanan peyzaj mimarlığı disiplini için eşsiz bir kaynak. Peyzaj mimarlığı öğrencileri için temel ve meslek hayatına devam eden tasarımcılar için çok yardımcı olacak olan "Peyzaj Tasarımında Konseptten Forma" kitabını ülkemiz okuyucusuna sunuyoruz. Bu kitap bir tasarıma karakter kazandıran en önemli unsur olan konsept aşamasından başlayarak, çeşitli üsluplarda form gelişiminin sağlanmasındaki her aşamayı tasarım temelleriyle harmanlayarak her ayrıntısına kadar açıklamaktadır. Tasarımcılar için en zorlu görevlerden birisi, tasarım konseptlerini belirgin ve detaylı mekânsal organizasyonlara dönüştürmektir. "Peyzaj Tasarımında Konseptten Forma" kitabı, bu dönüşümleri kolay ve etkili hale getiren çok önemli ve işlevsel teknikleri sunmaktadır. Titizlikle hazırlanan, etkili örneklerin bulunduğu bu kaynak, peyzaj tasarımının hem geleneksel hem de sıra dışı yöntemlerini sorgulamakta, tasarım fikirleri için kavramsal ve felsefi temellerle, bunların görsel olarak ifade edilme biçimlerini sağlamaktadır. İkinci baskıdan yapılan bu çeviri; Tasarım Fikri üretmek için "Yaratıcı Düşünce Sürecine" odaklanan bir bölüm, Form gelişim aşamalarını gösteren, titizlikle yapılmış örnek alan çalışmaları, Farklı teknikleri görselleştiren yüzden fazla detaylı fotoğraf, Doğal form geliştirmek için ilham verici, doğadan çekilmiş görseller, İnovasyon için itici güç olabilecek alışılmışın dışında tasarım örnekleri, içermektedir. "Peyzaj Tasarımında Konseptten Forma" kitabı peyzaj dönüşüm sürecini yüksek seviyede ve görsel bir tarzda sunarak, hem öğrenciler için yalın bir öğrenme deneyimi sunmakta hem de mesleği eline almış tasarımcılar için kullanışlı bir araç kutusu olmaktadır. Dış mekân tasarımcıları için değerli, erişilebilir ve zorlayıcı esin kaynaklarıyla dopdolu Reid'in bu kitabı, esinlenmenin ve uygulamanın ideal bir karışımını sunmaktadır. Grant W. Reid: Amerikan Peyzaj Mimarlığı Topluluğu Kuruluşu üyesidir ve Kaliforniya Berkeley Üniversitesinden bir Master derecesine sahiptir. Reid Amerikanın Kansas eyaletinde lisanslı bir peyzaj mimarı olarak Grant Reid Tasarım Bürosunun yöneticisi ve Kolorado Devlet Üniversitesi, Peyzaj Mimarlığı bölümünden emekli bir hocadır. Kendisi 2005 yılında Amerikan Eğitim Kuruluşunun, Birleşik Peyzaj Girişimcileri tarafından "Üstün Eğitmen" ödülüne layık görülmüştür. İçindekiler; Konsept Geometrik Form Gelişimi Doğal Formun Geliştirilmesi Tasarım Prensipleri Kuralların Ötesi: Aykırı ve Provakatif Tasarım Örnek Çalışmalar
1
Keywords: Engineering mechanics; Mühendislik mekaniği