İlham öğretmen uygulamadan kurama müzik eğitimi - Avcı, Ayça (Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Değerli okuyucular, Siz hiç ilham perisi gördünüz mü? Muhtemelen cevabınız hayır olacaktır. Çünkü bugüne kadar ilham perilerinin sadece masallarda olduğu öğretildi bizlere. Oysaki okul yaşamınıza başladıktan sonra hayatınıza ilham veren birçok peri ile karşılaşmaya başlarsınız. Ancak siz onları "öğretmeniniz" olarak bildiğiniz için bu seferki masalın kahramanının siz olduğunuzu fark etmezsiniz bile... Neden biliyor musunuz? Çünkü büyüdükçe yaşam, "gerçek" adı altında uzaklaştırır sizleri hayal dünyanızdan. Kullanmaz olursunuz yaratıcılık kaslarınızı... Evet, yanlış okumadınız. Yaratıcılık Kaslarınız! Bu şekilde tanımlamamın nedeni, yaratıcılığın da bir kas gibi olmasıdır. Kullanıldıkça gelişir ve parlar. İşte bu kitap ile sizi hem yaratıcılık kasını kullanan bir İlham Öğretmen ile tanıştıracağım hem de belki de uzun süre uğramadığınız hayal dünyanıza sizleri geri döndüreceğim. Öğretmenlik mesleğinde yeniyseniz veya mesleğe yıllarınızı vermenize rağmen farklı içerikler arıyorsanız; derslerinizi nasıl düzenleyeceğiniz, öğrencilerinizin ilgisini nasıl çekebileceğiniz, senaryolaştırılmış eğitimden nasıl yararlanabileceğiniz, derslerinize oyun tabanlı eğitimi nasıl entegre edebileceğiniz noktasında İlham Öğretmen'in sesine kulak veriniz! Kıymetli Öğretmenler, Bu kitabın kılavuzluğunda her öğrencinizin yaşam bestesine paylaşacağınız notalarınız ile ilham olmanız dileğimle... İyiliğe ve sevgiye emanetsiniz...