Sanat eğitimi ve görsel sanatlar öğretimi - Ayaydın, Abdullah (Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Sanat Eğitimi" ve "Görsel Sanatlar Öğretimi" kitabı, genelde üniversiteler ile alana yönelik liselerin sanat eğitimi ve öğretimiyle ilişkili programları, özelde ise eğitim fakültesi ilköğretim bölümü sınıf öğretmenliği lisans programlarında okumakta olan öğrencilere, program içerikleri de dikkate alınarak, sanat eğitimiyle ilgili bilgi ve deneyim kazandırmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu kitapta hem kuramsal boyutta verilmesi gereken bilgiye dayalı bölümlere, hem de uygulama örneklerini içeren bölümlere yer verilmiştir. Bilgiye dayalı bölümler içerisinde sanat, sanat eğitiminde tarihsel süreç, görsel sanatların dili, eser eleştirisi, estetik, sanat ve diğer disiplinlerle ilişkisi, düşünce tarihi temelinde sanat kuramları, yaratıcılık, çocuğun grafiksel gelişim basamakları, görsel algı ve imgelem gücü, yetenekli çocukların keşfi, ilköğretimde tasarım eğitimi, görsel sanatlar eğitimi ve çoklu zeka kuramı, müze eğitimi, sanat eserlerini değerlendirme ve sergileme bölümlerini kapsarken, uygulama bölümleri içerisinde desen, baskı teknikleri ile üç boyutlu uygulamaların da olduğu farklı etkinliklere yer verilmiştir. Bu kitabın içeriğinin kavranıp uygulanmasıyla, gelecekte toplumları oluşturan bireyleri yetiştirecek öğretmenlerin sanata çağdaş bir bakış açısıyla yaklaşabilmelerinin ve geleceğe bu vizyona sahip öğrenciler hazırlayabilmelerinin sağlanabileceği umulmaktadır.