Moda tasarımında tekstil ve moda - Udale, Jenny (Literatür Yayıncılık, 2014)
Moda Tasarımının Temelleri Dizisi'nin ikinci kitabı olan Tekstil ve Moda, tekstil tarihi, tekstil konusundaki sosyal gelişmeler ve nanoteknoloji gibi yenilikler, tekstil tasarımı, üretimi ve çağdaş tasarımcılar hakkında bir rehberdir. Kitap boyunca çeşitli yüzey işlemleri incelendiği gibi renk ve eğilim etkinliklerinin moda ve tekstili nasıl etkiledikleri de ele alınmaktadır. Kitap aynı zamanda moda ve tekstil tasarımcılarının üretim süreçlerinde ve çalışmalarında tekstili nasıl kullandıklarıyla ilgili tartışmaya da yer vermektedir. Ana başlıkları tekstil numunesi, lifler, kumaş yapısı, yüzey işlemleri, renk ve eğilimler olan kitap, uygulama süreçleri, bilgilendirme, lif üretimi, bitim işlemleri, dokuma ve örme konularını da ele alan, hem öğrenciler hem de profesyoneller için kullanımı kolay bir kılavuzdur. Öne çıkan başlıklar; Tekstil araştırması, tekstil tasarımı, tekstil üretimi, geleceğin kumaşları, doğal ve kimyasal lifler, iplik çeşitleri, bitim süreçleri, dokuma, örme, diğer yapılandırma biçimleri, baskı, nakış ve kumaş manipülasyonu, süsleme, renk, eğilim tahmini, moda tasarımı için kumaş seçmek, kıyafet yapısı, endüstrideki meslekler Katkıda bulunanlar; Alabama Chanin, Cathy Pill, Christian Wijnants, Clare Tough, Duncan Cheetham, Emma Cook, Hannah Marshall, Hywel Davies, James Stone, Jan Taminiau, Jasper Chadprajong, Jessie Lecomte, Justine Fox, Manel Torres, Meloes ten Bhömer, Peter Jensen, Peter Pilotto, Richard Soger, Rory Crichton Sandra Backlund, Spijkers en Spijkers, Timorous Beasties, Wildlifeworks, Winni Lok