Piyano için makamsal minyatürler - Serin Özparlak, Çağla (Müzik Eğitimi Yayınları, 2021)
Bu kitapta makamsal yapıda ve küçük ölçekli 13 özgün eser bulunmaktadır. Eserler hem piyano öğrencilerinin teknik ve müzikal gelişimine katkı sağlayacak hem de makamsal tonların en belirgin özelliklerini duyuracak şekilde hazırlanmıştır. Bu bakımdan çoğunlukla dörtlü armoni, bazen de üçlü ve dörtlü armoninin birlikte kullanılmasıyla bestelenmiştir. Kitapta Nihavent, Hüseyni, Karcığar, Hicaz, Kürdi, Nikriz ve Segâh makamlarından örnekler sunulmuştur.