Çoksesli müzikte besteleme - Terzioğlu, Vefa (Müzik Eğitimi Yayınları, 2021)
Bu kitapta besteleme sürecini mercek altına alan ve herhangi bir müzikal düşünceyi, müziksel anlatım kurallarına uygun bir şekilde oluşturma yöntemlerine yer verilmiştir. Bu bakımdan kitapta çoksesli müziğin ve eser bestelemenin temel taşlarını oluşturan motif, ezgi, ritim, armoni, kontrpuan, doku gibi anlatım araç ve tekniklerinin bir bestenin içerisinde yer alma şekillerini inceleyen kavramlar ele alınmaktadır.