Do anahtarında solfej çalışmaları - Tuncer, Kutup Ata. (Ankara: Müzik Eğitimi Yayınları, 2021)
Do Anahtarında Solfej Çalışmaları kitabı, do anahtarını öğrenmeye yeni başlayanlar ve do anahtarı okuma becerilerini geliştirmek isteyenler için önemli bir kaynak niteliğindedir. Kitabın bölümleri sistematik ve basamaklandırmalı bir yol izleyerek öğrenciye ritmik ve melodik okuma yaptırarak anahtar okuma becerisinde akıcılık kazandırmayı amaçlamaktadır. Anahtar okuma becerisindeki akıcılık, öğrencinin ilgili alandaki deşifre becerisini, hızını ve tekniğini doğrudan etkilemektedir. Özellikle profesyonel müzik eğitimi sürecinin başlarında farklı anahtarlarda okuma becerisinin geliştirilmesi, farklı zorluk ve nitelikteki eserlerle karşılaşılması durumunda okuma ve deşifre becerisini arttıracaktır. Do anahtarı okuma becerilerini geliştirmek amacıyla Türkiye'de bu alanda ilk defa yazılmış bu çalışmayı tüm müzisyenlere önemli bir kaynak ve rehber olarak tavsiye ederim. Prof. Dr. Uğur Alpagut
1
Keywords: Solfej çalışmaları; Solfeggio studies