Türkiye'de radyo tiyatrolarının ilk yılları (1941-1948) "Radyofonik Piyesler - Bölükbaş, Kenan (Astana Yayınları, 2020)
Radyo tiyatroları, radyolar için gerek metnin zorluğu gerekse temsil edilme şekli bakımından belli bir kabiliyet gerektiren, meşakkatli bir yayın türüdür. Örneğin, tiyatro sahnesinde izleyicinin tepkisi anlık olarak alınabilirken radyo tiyatrosu dinleyicilerinin tepkilerini bire bir almak imkânsızdır. Yapısı gereği bu ve buna benzer birçok zorluğu bünyesinde barındıran radyo tiyatrolarının, zihinlere çizilen sihirli bir yolculuk olduğunu söylemek yerinde olur. İşte bu kitap da bu yolculuğun hem dönemsel hem de imgesel bir ürünü...