20. yüzyılın keman virtüözü: harika çocuk Florizel von Reuter - Egecioğlu, Ömer (Müzik Eğitimi Yayınları, 2022)
20. Yüzyılın Keman Virtüözü Harika Çocuk Florizel von Reuter / Florizel von Reuter 1890 yılında ABD'de doğdu, hafızası ve keman çalışındaki ustalığı ile zamanın en ünlü keman sanatçılarını şaşkına çevirdi. Dokuz yaşında ABD Beyaz Saray'da bir resital verdi. Çalışmalarına Avrupa'da devam edip on iki yaşında Cenevre Konservatuvarından mezun oldu. / Floritzel 1904'den başlayarak 20. yüzyılın başında verdiği Avrupa turneleri kapsamında İstanbul ve İzmir'de sahneye çıktı. / 1985'de 95 yaşında ABD'de hayatını kaybeden sanatçının romanlara ve filmlere konu olacak derecede olağanüstü ve Avrupa tarihinin bir asırlık bir aynası niteliğinde yaşamı oldu. / Eğer Floritzel, Paul Hindemith'in teklifini kabul edip 1930'larda yeni kurulan Ankara Devlet Konservatuvarının keman bölümünün başına geçseydi bugün Türkiye'de mutlaka daha iyi tanınıyor olacaktı. / Üç ciltlik "Tarihten ve Günümüzden Klasik Müzik Yazıları" kitaplarının yazarı Prof. Dr. Ömer Eğecioğlu, bu kitabında 20. yüzyılın keman virtüözü harika çocuk Floritzel von Reuter'in yaşamını, ailesini ve Türkiye ziyaretlerini belgelerle gün ışığına çıkarıyor.