Grafik tasarımda tasarım için araştırma - Leonard, Neil; Ambrose, Gabin; Bayrak, Bengisu (Ankara: Literatür Yayınları, 2021)
"Literatür® Grafik Tasarım Temelleri Dizisi'nin ikinci kitabı olan Tasarım için Araştırma, üzerinde çalıştığınız her projenin altından kalkmanız için, en iyi tasarım çözümünü nasıl geliştireceğinizi anlatan, pratik ve ilham verici bir rehberdir. Tasarım için Araştırma, farklı araştırma tiplerini anlamanıza yardım edecek ve bunları nasıl ve ne zaman uygulamanız gerektiği konusunda bir fikir verecektir. Kitabın en önemli kısımlarından biri, araştırma bulgularınızı, izleyici kitlenizin ilgisini çekecek kadar, hedeflenmiş ve yenilikçi çözümlere nasıl dönüştüreceğinize değinmesidir "Her araştırmanın ihtiyacını karşılamak için arama motoruna başvurulmaya başlayan bir dünyada, bu kitap sizlere yaratıcı tasarımın kapılarını açıyor ve hiçbir algoritmanın yapamayacağı kadar çok çeşitli araştırma tekniği, fırsatı, yöntemi ve önerisi sunuyor. Bilgisayarın tuşlarına basmanıza gerek yok, şanslı hissetmenize gerek yok. Sadece bu kitabı okuyun." Lincoln School of Art & Design İçindekiler; Araştırmanın Temelleri , Bağlamı Anlamak, İşinizi Planlamak, Araştırmayı yürütmek, Bulgularınızı kullanmak, Bulgularınızı sunmak öne çıkan başlıklar; Neden araştırma?, Başlamak, Birincil, ikincil ve üçüncül, Anahtar terminoloji, İzleyiciler ve sosyal bağlam Tasarım bağlamları, Teorik öneriler, Proje özeti, İzleyici kitlesi, Kaynaklar ve güvenilirlik, Pazar araştırması, Saha temelli araştırma, Süreç temelli araştırma, Bulguları anlamak, Bulgulara cevap vermek Araştırmayı sunmak, İşi tamamlamak
Orjinal eseradı:Design research
2
Keywords: Tasarım, -- Grafik tasarım; Design, -- Graphic design