Belirli gün ve haftalar marşlar ve şarkılar - Avcı, Ayça (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2022)
Tebessümlerimin samimiyeti kadar insanım, Yaratılana kattıklarım kadar varım. Müziğin sihriyle, Ezgilerimin çaldığı yerden canlanırım. Ölümsüzlük simgesi, Ömürden bir nefes gibi, Seslendiren her gönle iyi gelsin, Ege'min (İzmir'im) canım havası misali... Ayça AVCI Eğitim müziği dağarına eklenen bu yeni albümde, belirli gün ve haftalarda seslendirmek üzere duygu dolu, coşkulu yepyeni eserlere yer verilmiştir. Geleneksel ile evrenselin birleştirilmesi noktasında yaratıcı bir iş ortaya konulmuştur. Seslendirilme yelpazesi geniş olan bu albümün birçok koronun repertuvarında yer alacağına kuşkum yoktur. Eserler, söz ve müzik uyumuna hareketli ritmik yapıların, bas yürüyüşlerinin eşlik etmesiyle seslendiren ve dinleyenleri coşturacak hale getirilmiştir. Amatör ve profesyonel her solo ve koronun zevkle seslendirebileceği bu albüm ile eğitim müziği dağarına katkı sunulmuştur. Piyano eşliklerinin kitap içinde profesyonel, dijital platformda amatör düzeyde sunulmasıyla çalışma daha verimli ve zengin bir hale getirilmiştir. Ayrıca kitabın içeriğinde yer verilen "Öğretmenim" eserinin, değerli eşim Prof. Dr. Nergiz ŞAKİRZADE SARI'ya ithafen yazılması da vefakârlığın bir örneği. Bu tür yaratıcı, duygu ve coşku yüklü çalışmaların devamının olmasını dilerim. Tebrikler... Prof. Mahmut Mekin SARI
İçindekiler - Cumhuriyet - Yaşasın Cumhuriyet - Öğretmenim - 23 Nisan'a Övgü - 23 Nisan Düğünü - 19 Mayıs 1919 - Bandırma Vapuru - Alsancağım
Eser adı başında: İlham Öğretmen'in Repertuarı
1
Keywords: Sanat, -- Müzik eğitimi; Arts, -- Music education