Henryk Wieniawski: "Keman için yazılmış L'ecole Moderne etüt kaprisleri" - Kılıç, Gonca Görsev (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2022)
2 Ekim 1988 yılında İzmir'de doğdu. 1997 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu sınavını kazanarak müzik hayatına adım attı. 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Keman Sanat Dalına kabul edildi.2006 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümüne girmeye hak kazandı. 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden şeref derecesi ile mezun oldu. Eğitimi boyunca Bilkent Üniversitesi Erken Müzik Eğitimi Biriminde keman dersleri verdi. Albert Markov, Angel Stankov, Lukas David, Valery Oistrakh'ın masterclaslarına aktif olarak katıldı. Uluslarası Çocuk Senfoni Orkestrası, Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, Trakya Üniversitesi Akademik Senfoni Orkestrası, Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası, Selçuk Üniversitesi Oda Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Afyon Kocatepe Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası'nda keman sanatçısı olarak görev aldı. 2014 yılında Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2017 yılında Erasmus kapsamında 2 ay süreyle Almanya Hamm Müzik Okulunda staj yaptı ve derslere girdi. 2019 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalında Sanatta Yeterlik Programını Prof. Dr. Uğur Türkmen danışmanlığında tamamladı. Sanatta yeterlik boyunca keman çalışmalarını Prof. Gülen Ege Serter ile sürdürdü. 2015- 2018 yılları arasında CAKA (Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları) Projesinde temsil şefliği ve eğitmenlik görevini yürüttü. 2020 yılı Şubat ayında Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Çalgı Eğitimi Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat dalına Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. Gonca Görsev Kılıç, başta İspanya, Polonya, Avusturya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde Erasmus kapsamında dersler, konferanslar ve konserler vermiştir. İyi düzeyde İngilizce ve İspanyolca bilmektedir. Adem Kılıç ile evli ve bir çocuk sahibir.
1
Keywords: Sanat, -- Müzik; Arts, -- Music