Viyola için teknik çalışmalar - Yinal, Banu (Ankara: Müzik Eğitimi Yayınları, 2023)
Viyola çalışmaya kendi kendinize şu soruyu sorarak başlamanız gerekir: Nasıl Çalışmalıyım? Yüzeysel bir çalışma hiçbir sonuç vermez. Çalmak ve çalışmak birbirlerini tamamlayan unsurlardır. Doğru çalışmak viyolacıyı iyi bir performansa ulaştırırken, yüzeysel çalma hiçbir kazanım sağlamaz. "Viyola için Teknik Çalışmalar" kitabı, gam ve arpejlerle başlayan, seviyeye göre kademeli olarak ilerleyen, çift ses, pozisyon geçişleri ve entonasyon çalışmaları gibi sol el teknik gelişiminin her aşamasını ele alan, günlük çalışmaları çeşitlendiren egzersizleri içermektedir. Başlangıç, orta ve ileri seviye olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Her bölümünün sonunda, seviyeye uygun viyola eserleri ele alınarak önemli pasajlar üzerinde teknik çalışma yöntemleri verilmiştir. Prof. R. Nuri İyicil'in alıştırma yöntemleri ve 26 yıllık mesleki deneyimle harmanlanarak hazırlanan bu metodun bütün viyola öğrenci ve öğretmenlerine yararlı olması dileğiyle.
2
Keywords: Viyola kitapları serisi