Keman metodum -1 - Özyürek, Sema Keskin (Müzik Eğitimi Yayınları, 2023)
‒ Violin Method for beginners with Turkish and English explanations ‒ Bu kitap kemana yeni başlayan her yaş düzeyindeki bireylerin başlangıç için yararlanabileceği şekilde Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmıştır. Kitaptaki etütler değiştirici işaretler kullanılmadan doğal seslerle ve basit yay teknikleri kullanılarak anlatılmıştır. Başlangıç seviyesinde doğal seslerin tuşeye bant yapıştırılmadan ses aralığı öğrenciye öğretilerek doğru parmak hareketiyle çalışılması sağlanmalıdır. Halen hazırlık aşamasında olan Keman Metodum - 2 kitabında değiştirici işaretler, gam çalışmaları ve destekleyici popüler şarkılar yer alacaktır. Bu kitabın diğer keman metotlarından başlıca farkı, öğrencilik ve öğretmenlik deneyimi süresince kemanda yaşanan öğrenme ve öğretme problemlerini ele alarak tüm öğrencilerin yaşadığı teknik problemlerin çözümü için yazılmış yüzlerce etütten harmanlanmış olmasıdır. Bu kitabı bitiren herkes kemanda doğru tutuş pozisyonu alabilme, kemanda sağ sol el tekniklerini kazanabilme, 1 pozisyondaki tüm doğal sesleri çalabilme hedeflerine yönelik temel davranışları kazanmış olacaktır.