Tarihten ve günümüzden klasik müzik yazıları- IV - Eğecioğlu, Ömer (Ankara: Müzik Eğitimi Yayınları, 2023)
Yaşamını Amerika'nın Kaliforniya eyaletinde sürdüren Prof. Dr. Ömer Eǧecioǧlu, müzik tarihinin tozlu yaprakları arasında unutulmuş birbirinden ilginç olayları, kişileri ve gezip gördüğü yerleri belgeler ve fotoğraflar ışığında müzikseverlerle / araştırmacılarla paylaşıyor. Serinin 1-2-3. kitaplarının ardından, bu kitapta yer alan başlıklar ise aşağıdaki gibidir: IV. Kitaptan Başlıklar: Ho Amca'nın Şehrinde Opera / Franz Liszt'in İstanbullu Öğrencisi / Mezzo Soprano, Besteci, İlham Perisi: Pauline Viardot / Efsanevi Piyanist Franz Liszt'in İstanbul Ziyareti ve Liszt-Listmann Olayı / İki Cambazla Fino Köpekleri Arasında: Yıldız Tiyatrosu'nda Bir Altın Çocuk / Wagner Festival Tiyatrosu / Lenny Yılı'nın Ardından:L. Bernstein ve Candide / Moby-Dick: Klasik Edebiyattan Opera Sahnelerine / Besteci Jake Heggie ile bir Sohbet / Şahane Hayat: Beyaz perdeden Opera Sahnelerine / İtalya'da Verdi'nin Adını Taşıyan Opera Salonları / Klasik Müziğin Son Harika Çocuğu: Erich Wolfgang Korngold / Bayreuth'un Göz Kamaştıran Margravial Opera Salonu / Holst'un "Constantinople" Eseri
2
Keywords: Kültür