İki keman için türkü demeti - Yıldız, Yıldız Mutlu (Ankara: Müzik Eğitimi Yayınları, 2021)
Bu kitapta ulusal halk müziğimizin eşsiz örneklerinden seçilen 10 türkünün iki keman için düzenlemesine yer verilmiştir. Kitap, keman eğitimi sürecinin başlangıç aşamasını tamamlamış öğrencilerin öğretmenleri ile birlikte seslendirebileceği bir oda müziği dağarcığı olarak tasarlanmıştır. Bu bakımdan hem keman eğitiminde faydalanılabilecek bir kaynak hem de konser programlarında seslendirilebilecek yapıdadır. Kitapta"Mendilinde Kar Getir", "Tersaneden Kalktı", "Üç Kız Bir Ana", "Eskişehir Zeybeği", "Helliyden Dağlar Kamış", "İzmir'in İçinde Al Yeşil Bayrak", "Gitme Hamdi'm", "Ekinler Ekilirken", "Harmana Kuyu Kazdım", "Evleri Kayalıkta" adlı türküler yer almaktadır. // Eserlerin tamamı keman eğitimi sürecinde öğrencilerin müzikal ve teknik açıdan gelişimlerine katkı sağlayacak niteliktedir. Kitapta yer alan I. keman partisi öğrencinin seslendirmesi için 1. pozisyonda kalarak çalınabilecek şekilde ve ana ezgiyi yansıtan parti olarak ele alınmıştır. II. keman partisi ise öğretmen tarafından çalınabilecek düzeyde ve eşlik niteliğindedir. Kitapta yer alan düzenlemelerin seslendirilişleri örnek olması bakımından kitapla birlikte sunulmuştur. Bu noktada öğrencilerin çalışma esnasında yararlanabilecekleri hem iki keman (kitabın en başında) hem de eşlik kayıtlarının bulunduğu kare kodlara (her eserin sayfa başında) yer verilmiştir. Bu kare kodları cep telefonunuz ile okutarak eserlerin ses kayıtlarına doğrudan erişebilirsiniz.
2
Keywords: Keman kitapları serisi