Piyano için ilk Bach albümü - Tecimer, Belir (Müzik Eğitimi Yayınları, 2018)
Johann Sebastian Bach, kendi çocuklarını eğitmek amacıyla Wilhelm Friedemann Bach için Klavye Kitapçığı ve iki adet Anna Magdalena Bach için Kitapçık hazırlamıştır. Yıllar sonra pek çok editör tarafından bu üç albümden seçilerek yayınlanan eserler, günümüzde piyano öğrencileri tarafından sevilerek çalınmaktadır. Bach'ın seçme eserlerinin sunulduğu en ünlü albümlerden bir tanesi, kuşkusuz Hans Huber'in hazırladığı Der Erste Bach kitabıdır. Piyano için İlk Bach Albümü adını taşıyan bu albümde, Bach'ın yine aynı kitaplarından seçilmiş eserler yer almaktadır. Albümün editörü Belir Tecimer çok titiz bir çalışma sonucunda, eserlere en uygun anlatım terimleri ve işaretlerini, süslemelerin açık yazılımlarını, parmak numaralarını ve ölçü numaralarını eklemiştir. Bunların yanı sıra, kitabın geniş sayfa düzeni ve nota yazısı, siz piyanistlerin nota okumasını ve çalmasını daha da kolaylaştıracaktır. Albümdeki eserleri; aşağıdaki ses (MP3) dosyalarına tıklayarak dinleyebilir ya da kendi bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dosyaların hepsini birden (27.103 KB) indirmek için buraya tıklayınız.