Minik müzik gezginleri - Çevikkaya, İpek Çığ (Müzik Eğitimi Yayınları, 2016)
Minik Müzik Gezginleri (1) Kitabı'nın devam kitabıdır...!"Minik Müzik Gezginleri, yolculuklarına devam ediyor. İlk kitapta İzmir Limanı'nda gördükleri bir gemiye atlayıp İtalya'ya giden, orada İtalyan bestecileri tanıyarak notalarla ve piyano ile tanışan sevimli hayvanlar, bu defa müzik okulunda piyano eğitimi almaya hak kazanan küçük zürafa Plumpom'un şerefine hep birlikte trenle müziğin başkanti sayılan Viyana'ya gidiyorlar. Tren Macaristan'da mola veriyor, treni kaçırıyorlar ve bu sayede Macar Halk Müziğini tanıma fırsatı buluyorlar. Viyana'ya vardıklarında ise karşılarına Mozart çıkıyor ve sürprizler onları bekliyor. Değerli dostlarım, meslektaşlarım, öğrencilerim... 'Piyanom ve Ben' ve Minik Müzik Gezginleri kitaplarımı yazarken aklımda şu soru vardı: Ülkemizde müzik eğitimi alan çocuk sayısının artmasına katkıda bulunabilir miyim? Müziğin hayatlarında kalıcı, hatta sonsuz olmasını sağlayabilir miyim? Tüm dileğim daha fazla çocuk başlasın, daha az çocuk yarım bıraksın! Aralarında sivrilenler olacağı gibi, hayatında müziği her gittiği yere götüren bireylerin sayıca artmasının, toplum huzuruna ciddi etki edeceğine inanıyorum. Umarım ben ve bu uğurda çaba sarfeden tüm değerli hocalarımız ve sanatçılarımızın dileği gerçekleşir. Hiç bir çalışma benim için bu denli heyecan verici olamazdı. Tüm dostlarıma ve esin kaynağım minik piyanistlere teşekkür ederim. (İpek Çevikkaya). *  *  * Çok değerli meslektaşım İpek Çığ Çevikkaya, hazırlamış olduğu ''Minik Müzik Gezginleri'' kitabı ile temel müzik ve piyano eğitimini küçük çocuklara verirken, müzik yolculuğuna çıkan hayvanların hikâyesini müzikal bir soru-cevap ilişkisi içinde işleyerek benzersiz bir yol izlemektedir. Kendisini yürekten kutlar, kitabın müzik eğitimcileri ve öğrencilere hayırlı olmasını dilerim.  Dr. Özcan Özbek, Marmara Ünv. Müzik Eğt. ABD Öğr.Gör. *  *  * Çocukları müziğe yaklaştıran, onları zevkle hikâyeli notalarla tanıştıran çok güzel bir çalışma. İyi yolculuklar çocuklar, sizi harika bir sesli serüven bekliyor. Tebrikler İpek Çığ Çevikkaya. Gülsin Onay, Piyanist Devlet Sanatçısı