Genetik kavramlar - Cummings, Michael R.; Klug, William S.; Spencer, Charlotte A. (Ankara: Palme Yayınevi, 2009)
Ders kitabı yazan kişilerin, zaman zaman geriye dönüp yaptıkları işe bakmalarında, kitaplarının alanındaki bilgiyi ne derece yansıttığını, hem bilimsel hem de pedagojik olarak nasıl yapılandırdığını incelemelerinde yarar vardır. Öğrencilere sağladığı desteğin şimdi üçüncü on yılını tamamlayan Genetik Kavramlar kitabının 8. baskısı, yeni bir bakış fırsatı sunmaktadır. Kitabın yayınlandığı ilk günden bugüne, genetik alanında, hem bildiklerimizle ilgili hem de alana yeni giren öğrencilerin kavraması gereken bilgiler açısından olağanüstü gelişmeler yaşandı. Bu baskıyı oluştururken, sadece geçen 150 yıl içerisindeki en önemli buluşları öğrencilere tanıtmaya çalışmadık, aynı zamanda öğrencilerin, hücresel işlemlerin, biyolojik çeşitliliğin ve evrimin temelini oluşturan genetik mekanizmaların açıklamaları ile aralarındaki bağlantıyı kurabilmelerine yardımcı olmaya çabaladık. Bundan başka, aktarım genetiği, moleküler genetik ve proteomiksi birleştiren bağlantıların üzerinde durduk.
2
Keywords: Genetic; Genetik