Fen öğretimi laboratuvar uygulamaları I-II - Dökme, İlbilge (Palme, 2010)
Laboratuvar çalışmaları, öğrencilerin bilimsel yöntemi kullanarak soru sorma, problem belirleme, hipotez kurma, gözlem ve deney yapma, veriler toplayıp bunları analiz ederek sonuçlara ulaşmalarında önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle "Fen Öğretimi Laboratuvar Uygulamaları I-II" kitabı öğrencilerin laboratuar çalışmalarına kaynak oluşturması amacıyla hazırlanmıştır. Fizik, kimya ve biyoloji alanlarıyla ilgili deneylerin yer aldığı üç bölümden oluşan kitabımızda deneylerin öncesinde her bir alanla ilgili bazı temel kavram ve ilkeler hakkında kısa bilgilere de yer verilmiştir.