Modern fiziğe giriş : Yaşam temelli, problem çözümlü - Kurnaz, Mehmet Altan (Pegem Yayınları, 2016)
Yirminci yüzyılın başlarındaki mikro dünyaya dair gelişmeler nedeniyle fiziğin mağrur duruşunun yeni araştırmalar ve bakış açılarıyla sorgulanması sonucunda modern fizik konu alanının türediği bilinmektedir. Modern fiziğe dair çalışmalar ve bunların sonuçları ve ürünleri sadece sosyal yaşamımızda etkili olmamış aynı zamanda düşünce tarzımızı da genişletmiştir. Bu ders kitabında, fen bilimleri öğretmenleri ve öğretmen adayları için klasik fizikten modern fiziğe geçiş, aralarındaki ilişki ve modern fiziğin temel bazı konuları kronolojik bir sıralama temelinde sade dil ve akıcı bir üslup kullanılarak sunulmuştur. Yaşam temelli yaklaşıma sahip olması, çok sayıda çözümlü örnek soru sunması, tamamlayıcı ölçme-değerlendirme soruları içermesi, öğrenenlerin bazı olası alternatif fikirlerine yer vermesi gibi özellikleri dikkate alındığında, bu kitabın mutlaka okunması gereken kaynaklardan biri olduğu düşünülmekte ve önerilmektedir. Alan yazına ve öğrenenlere yeni heyecanlar getirmesi ümit ve dileklerimizle...